Zelená káva - příprava

Zelená káva je skvělá pro hubnutí a také váš organismus nebude příliš zatěžovat a zůstanete tak díký ní zdrávi
 
Tato zelená káva je velice vyhledávaná po celém světě hlavně pro její údajné účinky co se týče hubnutí. Jde v podstatě o kávova zrna v syrovém stavu, tedy nepražená. Tato zrna jsou narozdíl od pražených zrn tvrdší, ale paradoxně i ohebnější. Díky tomu, že se nepraží, tak si zachovávají látky, které běžná káva nemá. Nejdůležitější z těchto látek je kyselina chlorigenová. Právě tato kyselina se pražením ztráci. Kyselina chlorigenová se pokládá za antioxidant a ten ve spojení s kofeinem zabraňuje vstřebávání cukrů. Cukr jak je známo se poté v těle mění na tuk. V článku si později řekneme, jak zelenou kávu správně připravit.
 
Ale k tomu bych ještě dodal, že si lidé obecně myslí, že cukr se automaticky na tuk v těle přemeňuje, všechen. Ale je tomu tak až v případě co daný cukr nějak tělo nevyužije. A to je dost problém tento cukr nějak nevyužít. Tělo si velice rádo rychlé cukry bere na všelijaké energetické výdaje, funkci mozku, tedy myšlení, nevyjímaje. Mozkem spálíme velké množství cukru. Ono je pro tělo nakonec poměrně náročné tento cukr přeměňovat v tuk, protože to stojí taky spoustu energie, tato samotná přeměna. Nejvíce lidé obecně přibírají právě z přemíry konzumace tuků. Takže tato zelená káva vlastně cílí na cukry, ale lidé po ní vůbec nemusí hubnout, protože tuk byl ten důvod proč svou nadměrnou váhu mají a proč nedokáží hubnout. 
 
Tato zelená káva při správné přípravě dokáže pak logicky pomáhat při problémech s cukrovkou. I k prevenci, ke snížení rizika vzniku cukrovky. Právě proto, že zabraňuje vstřebávání cukrů. Také by mohla předcházet vzniku celulitidy, která je také v určité spojitosti s konzumací cukrů. U mužské popoulace zase může posloužit, aby předešla vzniku a riziku ohledně žlučových kamenů.  Zásadní ale jak, jak se zelená káva připraví. A to se vám pokusíme v tomto článku přiblížit, popsat.
 

Jak připravit zelenou kávu

 
Příprava zelené kávy je odlišná od běžných způsobů přípravy kávy.
 
Postup přípravy: 2-3 čajové lžičky mleté (ideálně čerstvě) zelené kávy dáme na 1 šálek. Nechejte luhovat 5 minut ve vroucí vodě. Pak je již na vás, jestli kávu scedíte a nebo necháte usadit a pijete rovnou. Je to vlastně stejná příprava jako byste dělali turka. Hrubost mletí zelené kávy bude nejspíš stejná právě jako na toho turka. Zelená káva vám bude nádherně vonět po obilovině a nebo máku. 
 
Ideální doba na konzumaci takto připravené zelené kávy je 20 až 30 minut před obědem, ale i snídaní.
 

 

ÚČET
Využíváme soubory cookies, díky kterým Vám můžeme poskytovat lepší služby. Využíváním našich služeb s jejich využitím souhlasíte. Více o cookies Rozumím